VEZ 2009 -2013

Bijgewerkt 07 maart 2020


VEZ

Opgericht: 1988

Plaats: Zutphen

Dirigent: Iassen Raykov

Leden: ca. 25


Dirigent

Sinds 2012 is Iassen Raykov de dirigent van VEZ. Iassen is een gedreven musicus en ervaren koordirigent met een verrassende repertoirekeuze, met wie ons koor zich verder heeft kunnen ontwikkelen.

Meer informatie.....
Over Vocaal Ensemble Zutphen


Vocaal Ensemble Zutphen (VEZ) was een gemengd kamerkoor met ca. 25 geschoolde amateurzangers en -zangeressen dat zich profileerde met gevarieerd en hoogwaardig repertoire. We zongen vaak a capella, maar ook met basso continuo, (klein) instrumentaal ensemble en/of solisten.

 


We hebben vier- tot meerstemmige werken gezongen van de vroeg-barok tot hedendaags. Stijlperioden die de laatste tijd ruime aandacht hebben gekregen zijn de de romantiek en koormuziek uit de twintigste en eenentwintigste eeuw. In de repertoirekeuze streefden wij naar een samenhang in stijl en ook naar originaliteit. We beleefden plezier aan het samen ontginnen van voor ons onbekend repertoire.

Maar ook de traditie schuwden we niet: jaarlijks zongen we met kerstmis in A festival of Lessons and Carols in Het Stift in Weerselo (Ov.) en in de Sint Walburgiskerk in Zutphen.