© VEZ 2009 -2013

Bijgewerkt 07 maart 2020


Dirigent


Iassen Raykov werd geboren aan de Zwarte Zee, in Varna, Bulgarije. Hij studeerde piano bij Ecaterina Zwetkova (muziekschool Dobri Hristov - Varna) en bij Dimo Dimov (Staatsconservatorium - Sofia) waar hij ook zijn bachelordiploma behaalde.

Raykov zette zijn studie piano voort bij Gert Jan Vermeulen en Marcel Baudet aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarnaast studeerde hij koordirectie (UM) aan het Sweelinck Conservatorium bij Jos Vermunt, Daniel Reuss, Hans van den Hombergh en Jos van Veldhoven, en orkestdirectie (DM) bij Kerry Woodward aan het Artez-conservatorium in Enschede.

Iassen Raykov nam deel aan masterclasses bij het RIAS Kammerchor in Berlijn onder leiding van Daniel Reuss, bij Erik van Nevel, en bij Harry Christophers.

Naast Vocaal Ensemble Zutphen dirigeert Iassen

Kamerkoor Canteklaer uit Enschede, Toonkunstkoren in Zwolle en Emmen  waarmee hij grote werken uitvoert voor koor en orkest, zoals jaarlijks de Matthäuspassion van J.S. Bach, Vocaal Ensemble La Colombe, een door Iassen opgericht ensemble van professionals en getalenteerde amateurs, en projectkoor Kanaljerood met een maatschappelijk betrokken repertoire. Verder is hij cantor in de Stiftskerk in Weerselo en ook is Raykov zanger. Hij zong jarenlang in Vocaal Ensemble Exicon en treedt soms op als solist.


Meer informatie is te vinden op de website van Iassen.

Dirigenten van VEZ2001 - 2011

Els Dijkerman
1988 - 2000

Reinoud Egberts