© VEZ 2009 -2013

Bijgewerkt 19 september 2019


De allerlaatste concerten van Vocaal Ensemble Zutphen


De concerten die op deze website staan aangekondigd voor de maanden oktober t/m december zullen onze laatste zijn.


Daarna valt voor ons het doek. Het koor heeft besloten om per 1 januari 2020 zijn activiteiten te beŽindigen, na 32 mooie jaren. Het is in toenemende mate lastig om de bezetting van de diverse stemmen rond te krijgen, door onze keuze voor wat onbekender en complexer repertoire, maar ook doordat er voor amateurzangers in Zutphen en omgeving nou eenmaal veel te kiezen valt. Daarnaast is het moeilijk om mensen te motiveren om zich enige tijd als bestuurslid beschikbaar te stellen, een probleem waar tegenwoordig veel verenigingen mee te kampen hebben.


We hebben daarom besloten om terug te treden. VEZ heeft meer dan 100 prachtige concerten verzorgd waar we met vreugde en trots op terugkijken. We zullen met pijn in het hart afscheid nemen van onze fantastische dirigent, Iassen Raykov. Verder zal ieder van ons haar of of zijn weg zoeken om de liefde voor het zingen te kunnen blijven uiten.

We danken luisteraars, musici, vrijwilligers, subsidiŽnten en natuurlijk de Vrienden van VEZ, die het mede mogelijk hebben gemaakt dat we al die jaren mooie muziek hebben mogen maken.


Kom, en bezoek een van onze allerlaatste concerten! Overigens zijn voor het kerstprogramma zoals gebruikelijk projectzangers welkom. Informatie is hier te vinden.


(Concertinformatie)                                               (Terug)